Alfred RE Neumann, satirebillede

Drømmen om en defokuseret kanal

Politisk
Alfred RE Neumann, satirebillede
Alfred E Neumann, Mad. Published by Readers Digress

 

 

Af Mikael Hertig

I meget gamle dage, i  en fjern fortid kunne vi læse magasinet “MAD”, udgivet af “Readers Digress” (Ikke Readers Digest, der stod for det meget amerikanske “De Bedste”.

I meget gamle dage havde vi sådan omtrent een fjernsynskanal og højst tre radiokanaler. Men de var sgu gode.

Nu oversvømmes vi  af  ensartet-ligegyldige programmer, hvor der laves mad, bages kager i konkurrence, danses, ejendomsmæglere kører rundt i landet og gætter priser på ligegyldige huse, eller vi ser englændere køre rundt og købe antik, afløst af danskere, der også kører rundt og ser på ting og værdsætter dem, afløst af kokke, der laver mad, indtil vi ser en ny engelsk kriminalserie med en oldgammel detektiv. Måske afløst af nogle, der diskuterer fodboldsituationen. Og så reklamer med opvisning i dårlig udtale. Så kan man skifte til de engelske kanaler: Jalouxidramaer blandt teenagere. Eller vinsmagning for politikere.

Skal man af med alt det lort, er det jo en ny slags digress, en defokusering. Lad os få lov at koncentrere os om samfundskritik, om noget væsentligt, i stedet for forskelligt møj, der går ud på at få kedsomheden forlænget ud over enhver rimelighed.  Skal der filtreres, så står man med een ting (affald) og noget andet: det der kan bruges. Mig forekommer det, at der hele tiden filtreres forkert. Man ser på alt uvæsentlige og kyler det væsentlige ud i skakten.

Lad os gå ned i skakten og grave efter det, vi savner

 

Portræt af Mikael Hertig
MIkael Hertig (GNU LICENS MH)

 

Skriv et svar